Μεταδεδομένα
Λέξη
Τσιλαδιά μπακαλιάρος Μεσσηνίας
Περιγραφή
Τοπικό πιάτο μπακαλιάρου με μαύρη σταφίδα. Η συνταγή υπάρχει και σε άλλες περιοχές παραγωγής της σταφίδας. Κατά την εποχή του 19ου αιώνα και του μεγάλου εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας και της Αγγλίας, οι Άγγλοι έστελναν μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου στην Ελλάδα, ανταλλάσσοντάς τον με σταφίδες. Όντας παστός, ο εισαγόμενος μπακαλιάρος αποτέλεσε το φθηνό και εύκολα διατηρήσιμο ψάρι που ήθελαν οι αγροτικές περιοχές (πλην νησιών). Τα δύο προϊόντα δημιούργησαν το δικό τους πιάτο.