Document
Attachments
Metadata
Τίτλος
Έρευνα και ανάδειξη της διατροφικής αξίας της κορινθιακής σταφίδας
Τύπος
Εισήγηση
Έτος
Εισηγητής
Ιδιότητα
Χημικός PhD, Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας ΠΕΣ
Εκδήλωση
Ημερομηνία υλοποίησης
October 13, 2019
Φεστιβάλ
Περίληψη
Η εισήγηση με τίτλο Έρευνα και ανάδειξη της διατροφικής αξίας της κορινθιακής σταφίδας αναφέρεται στις σύγχρονες μελέτες για την ανάδειξη της κορινθιακής σταφίδας. Πρόσφατες μελέτες που έγιναν ειδικά για την κορινθιακή σταφίδα από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού έχουν καταδείξει την υψηλή διατροφική της αξία. Οι μελέτες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με ανώτατα ιδρύματα με ευθύνη και σχεδιασμό από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Π.Ε.Σ. Αρκετά από τα αποτελέσματα των μελετών έχουν ήδη δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έπειτα, γίνεται αναφορά στα ευρήματα της διατροφικής έρευνας, τα οποία απέδειξαν πως η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν με πολύ μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και άλλων πολύτιμων συστατικών. Τέλος, τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας έχουν πολύ σημαντική αξία για την Παναιγιάλειο Ένωση, γι’ αυτό και συνεχίζεται η έρευνα και η ανάπτυξη για την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και κυρίως υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων.